...mlsejte stylově
V dnešní době se svatební cukroví servírované přímo na svatební tabuli, stále častěji nahrazuje tzv. sladkým koutkem, kdy se všechny dobroty nainstalují na jedno místo, u kterého si hosté mohou při výběru dezertů a jejich konzumaci popovídat.
Dominantou sweet baru je zcela jistě svatební dort. K němu se pak vhodně nainstalují nejrůznější dezerty jako jsou cupcaky, makronky, tartaletky, dortové nanuky, mini pavlova, dezertní kelímky nebo třeba skleničky se slaným karamelem, ale také klasické svatební koláčky. Možností je mnoho. I sweet bar by měl ale svým designem ladit s celkovým konceptem svatby. Doplňuje se vhodným nábytkem, servírovacím nádobím, různými dekoracemi, nápisy, květinami, světýlky apod.. Řadu z těchto věcí Vám mohu po domluvě i zapůjčit a celý sladký koutek nainstalovat.
Výhodou sweet baru je i umístění speciálních dobrot pro hosty s různými potravinovými alergiemi a intolerancemi a jejich označení cedulkou. Dotyční to jistě velmi ocení.
Pár rad na závěr:
Vždy vypadá dobře, když je vše v jednom stylu, a to jak výzdoba, tak dort a sladký bar.
Dbejte na výběr místa, kde bude sladký koutek umístěn. Věřte, že vhodně zvolené pozadí udělá divy. Lépe než holá zeď vypadá třeba dřevěné pozadí nebo zavěšená textilie. Ne vždy nabízí prostor takové možnosti, pokaždé se dá ale pozadí něčím nadekorovat. I takové "drobnosti", jako jsou sweet bary u okna, kde Vám celý dojem zkazí špatné závěsy nebo rolety s visícími šňůrkami nebo třeba elektrické zásuvky či rozvodové skříně na zdi, Vám mohou celkový dojem úplně zkazit. A vy přece chcete své přátele ohromit wow efektem :-)
Nejlepšího efektu dosáhnete kombinací různých výšek servírovacího nabdobí a dekorací. Nebude vypadat dobře, pokud použijete pouze nízké tácy, podnosy a talíře. Ty umístěte do první řady a za ně dejte vyšší podnosy a etažéry. Dozadu pak nainstalujte nejvyšší, např. patrové stojany. Krásně se tak vyexponují všechny dezerty.
Pokud se rozhodnete svěřit sweet bar do rukou profesionála, zvažte, zda ho budete doplňovat ještě dezerty od jiných "dodavatelů". Přeci jenom každý má jiný styl práce, začnou se míchat různorodé věci a celý koncept se tím může narušit.
Nesnažte se na sladký bar naskládat vše najednou a ve velkém počtu. Raději se domluvte s obsluhou, ať častěji doplňuje. Hosté tak budou mít vše čerstvé. Na kvalitu dezertů má rovněž vliv správné uskladnění.
Sladký bar nezakládejte příliš brzy, ale pokud je to možné, připravte ho např. v čase, kdy hosté obědvají, aby dezerty několik hodin neležely v teple oschlé nebo rozměklé.
Ke sladkému koutku nezapomeňte připravit hostům talířky, lžičky a ubrousky.
Pokud plánujete velký dort nebo rozmanitý sweet bar, můžete využít možnosti dovozu na místo. Velké patrové dorty je vhodné sestavit a dozdobit až na místě.