ZÁKLADNÍ A NEJŽÁDANĚJŠÍ KORPUSY

  • vanilkový - lehký, nadýchaný, světlý piškotový korpus s příchutí vanilky - vanilkový korpus lze připravit i v bezlepkové variantě
    Alergeny: 1, 3

Vhodný krém: všechny varianty

  • kakaový - lehký, nadýchaný, tmavý piškotový korpus s holandským kakaem
    Alergeny: 1, 3

Vhodný krém: všechny varianty

  • extra čokoládový - tmavý korpus z kefírového mléka, kvalitního holandského kakaa a hořké čokolády, je "hutně" čokoládový, vláčný
    Alergeny: 1, 3, 7

Vhodný krém: všechny varianty

  • ořechový - piškotový korpus s mletými ořechy
    Alergeny: 1, 3, 8

Vhodný krém: pařížský, pistáciový, mascarpone, kávový, karamelový

  • mrkvový - vláčný, skořicí vonící korpus z mrkve a ořechů
    Alergeny: 1, 3, 8

Vhodný krém: smetanovo-tvarohový

  • banana bread - vláčný banánový korpus
    Alergeny: 1, 3, 7

Vhodný krém: arašídový doplněný o karamel

  • red velvet - neboli "červený samet" je vláčný dort červené barvy, která krásně kontrastuje s bílým krémem. Zbarvení vzniká následkem chemické reakce mezi kakaovým práškem a kyselými přísadami, k dosažení požadované barvy se používá přibarvení potravinářským barvivem.
    Alergeny: 1, 3, 7

Vhodný krém: mascarpone

KRÉMY

  • mascarpone - lehký krém z mascarpone a čerstvé smetany, výborné doplnit ovocem
    Alergeny: 7
  • pistáciový - lehký smetanový krém s bílou čokoládou ochucený domací pistáciovou pastou
    Alergeny: 7, 8
  • lískooříškový - lehký smetanový krém s bílou čokoládou ochucený domácí lískooříškovou pastou
    Alergeny: 7, 8
  • arašídový -  lehký smetanový krém s bílou čokoládou ochucený arašídovým máslem 
    Alergeny: 7, 5 
  • citronový - mascarpone krém ochucený domácím citronovým krémem "lemon curd"
    Alergeny: 3, 7
  • lesní směs - mascarpone krém ochucený rozvarem z lesního ovoce
    Alergeny: 7
  • karamelový - mascarpone krém ochucený domácím karamelem, výborné doplnit i slaným karamelem
    Alergeny: 7
  • smetanovo-tvarohový - mascarpone krém s tvarohem, výborné doplnit ovocem
    Alergeny: 7
  • oreo - mascarpone krém ochucený oreo sušenkami
    Alergeny: 1, 6, 7
  • kinder - mascarpone krém ochucený kinder čokoládou
    Alergeny: 6, 7
  • pařížský - smetanový krém plný čokolády a holandského kakaa, výborné doplnit malinami, kousky nugátu nebo slaným karamelem
    Alergeny: 7
  • kávový - smetanový krém s mascarpone, bílou čokoládou a kávou
    Alergeny: 7
  • pribináčkový - smetanový vanilkový krém s tvarohem, výborné doplnit ovocem
    Alergeny: 7
  • kokosový - smetanový krém s mascarpone, bílou čokoládou a kokosem
    Alergeny: 7
  • tonka - smetanový krém s mascarpone, bílou čokoládou a fazolí tonka
    Alergeny: 7 
  • kaštanový - smetanový krém s mascarpone a kaštanovým pyré
    Alergeny: 7
     
    Seznam alergenů ke stažení zde:

Po domluvě a na přání zákazníka je možné připravit i jiné příchutě a kombinace a dort sestavit zcela individuálně dle chuti zákazníka.

Rada:

Pokud se rozhodujete o příchuti svatebního dortu, můžete využít možnosti svatební ochutnávkové krabičky (zpravidla pořádám začátkem roku).

POVRCHOVÁ ÚPRAVA

  • potahovací mandlová hmota
  • obmazání krémem
  • obmazání čokoládovou ganache
  • naked/seminaked cake - v současné době velmi oblíbený nahý nebo polonahý dort
  • velvet efekt - sametový efekt, který vzniká stříkáním kakaového másla
  • drip cake - dort se stékající čokoládou po bocích

Ne každý druh dortu je vhodný pro určité tvary a design. S výběrem Vám proto ráda pomůžu.

Pozn.: z důvodu udržení stability a lepšího převozu jsou (zejména patrové) dorty z vnějšku obmazány jemným máslovým krémem s ganachí z bílé čokolády. Tímto krémem je také potřeba obmazat dorty pod potahované hmoty.

Dort obmazaný krémem
Dort obmazaný krémem
Velvet efekt
Velvet efekt
Drip cake obmazaný čokoládovou ganache
Drip cake obmazaný čokoládovou ganache


Seminaked-poloobmazaný dort
Seminaked-poloobmazaný dort
Naked-nahý dort
Naked-nahý dort